درآمدزایی
95
0

پول‌سازترین شغل‌های با درآمد دلاری

پول‌سازترین شغل‌های با درآمد دلاری

شاید شما هم از برخی افراد شنیده‌اید که امروزه دیگر با درآمد ریالی نمی‌توان جواب‌گوی مخارج زندگی روزمره در ایران بود. این گروه از افراد جامعه معتقدند اگر شما می‌خواهید نسبت به گذشته رشد کنید، باید درآمدتان را از درآمد ریالی به درآمد دلاری تغییر بدهید؛ در غیر این صورت هر روز به ‌خاطر تورم‌های وارده بر اقتصاد ایران عقب‌تر از گذشته می‌روید. شاید برایتان جای سؤال باشد که آیا تمام افراد می‌توانند از ایران درآمد دلاری داشته باشند یا خیر؟ یا اینکه برای رسیدن به درآمد دلاری حتماً باید در زبان انگلیسی یا مهارت خاصی متخصص باشیم؟

اگر این قبیل سؤالات ذهن شما را مدام به خودش مشغول کرده است و تمایل دارید با توجه به نوسانات قیمت دلار در بازار جهانی و بازار ارز ایران، به یک منبع درآمد باثبات برسید و امنیت مالی بهتری را نسبت به امروزتان داشته باشید، در این مطلب از مجلۀ لوکاس همراه ما باشید تا پول‌سازترین شغل‌‌های با درآمد دلاری از ایران را برایتان معرفی کنیم.

چرا باید دنبال شغل با درآمد دلاری باشیم؟

شاید برایتان تعجب‌آور باشد که خیلی از افراد موفق در شغل‌های با درآمد دلاری معتقدند شما اگر از ایران درآمد دلاری داشته باشید، خیلی بهتر است تا وارد یک کشور خارجی شوید و از آنجا درآمد دلاری به دست بیاورید (هرچند روش‌های دیگری نیز مانند کسب درآمد با دیدن تبلیغ وجود دارد که نیازی به ترک کشور ندارد). اما چرا کشور ایران برای کسب درآمد دلاری بهتر از یک کشور خارجی است؟ بنا به دلایل زیر، کسب درآمد دلاری از کشور ایران خیلی برای شما مقرون‌به‌صرفه‌تر است تا آنکه همان درآمد دلاری را از یک کشور خارجی به دست بیاورید:

  • ارزش بالای دلار نسبت به ریال ایران: به خاطر بسپارید که در ایران درآمد شما به دلار است، اما مخارج شما به ریال یا تومان هستند؛ درصورتی‌که در یک کشور خارجی مانند آمریکا و… با آنکه درآمد شما به دلار است، مخارج شما هم به دلار هستند.
  • پوشش تورم: اختلاف قیمت لحظه‌ای دلار با ریال شما را از تورم موجود در ایران به‌خوبی محافظت می‌کند.
  • امکان دسترسی بهتر به محصولات بین‌المللی: درآمد دلاری به شما این امکان را می‌دهد که محصولات بین‌المللی یا خدمات موردنظرتان را راحت‌تر از سایرین تهیه کنید؛ زیرا برای درآمد دلاری شما یک حساب بین‌المللی دارید که از طریق آن می‌توانید محصولات و خدمات مورد نظرتان را بخرید.
  • سرمایه‌گذاری در بازارهای خارجی: داشتن درآمد دلاری به شما این امکان را می‌دهد که در صورت تمایل، سرمایه‌گذاری بهتری را در انواع بازارهای خارجی انجام دهید.

شغل‌هایی با درآمد دلاری در ایران

شاید شما هم دوست داشته باشید شغل خودتان را از کسب‌و‌کاری با درآمد ریالی به کسب‌و‌کاری با درآمد دلاری تغییر دهید و برایتان جای سؤال باشد چه شغل‌هایی با درآمد دلاری در ایران وجود دارند؟ مشاغل با درآمد دلاری در ایران را می‌توان به دو دستۀ کاملاً متفاوت تقسیم‌بندی‌ کرد:

  1. مشاغل مرتبط با کامپیوتر و اینترنت: مثل برنامه‌نویسی، طراحی سایت، فریلنسری در اکثر حوزه‌ها، تدریس آنلاین و… .
  2. مشاغل غیرمرتبط با کامپیوتر و اینترنت: مثل خرید و فروش ارز دیجیتالی، بازار فارکس، جذب توریسم از سایر کشورها، تولید موسیقی، پادکست، مترجمی برای شرکت‌های نیازمند مترجم حضوری و… .

۱) برنامه‌نویسی

اگر به زبان‌های برنامه‌نویسی آشنایی کامل دارید و یک برنامه‌نویس متخصص هستید، می‌توانید به‌جای آنکه در بازار ایران فعالیت کنید و درآمد ریالی داشته باشید، به‌راحتی پروژه‌های خارجی را قبول کنید و از آن‌ها درآمد دلاری به دست بیاورید. درواقع برنامه‌نویسی یک شغل با درآمد دلاری معروف در همۀ کشورهای دنیا محسوب می‌شود.

۲) طراحی سایت

شاید شما به برنامه‌نویسی و زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی و همچنین طراحی سایت علاقۀ خاصی داشته باشید؛ در این صورت می‌توانید به‌راحتی پروژۀ طراحی سایت‌های گوناگون را از ایران قبول کنید و با پذیرش طراحی سایت‌های خارجی، از آن‌ها درآمد دلاری به دست آورید.

۳) انواع تولید محتوا

اگر به تولید محتوای متنی، ویدئویی و یا سایر انواع تولید محتواها علاقه‌مند هستید یا در عکاسی مهارت خاصی دارید، ‌می‌توانید به‌جای آنکه برای سایت‌های داخلی تولید محتوا کنید، از خانۀ خودتان و برای یک سایت خارجی این کار را انجام دهید و از آن‌ها به جای درآمد ریالی درآمد دلاری بگیرید.

۴) فریلنسری

فریلنسری یا آزادکاری به‌معنای کارکردن به‌صورت مستقل و بدون داشتن یک کارفرمای ثابت است. فریلنسرها معمولاً مهارت‌های خاصی دارند که آن‌ها را قادر می‌سازد برای پروژه‌های مختلف با مشتریان مختلف کار کنند. برای مثال، شما در نرم‌افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ، ایلاستریتور، کورل یا ترجمه‌کردن و… متخصص هستید، درنتیجه می‌توانید به‌راحتی از این تخصص استفاده کنید و به‌جای درآمد ریالی، درآمد دلاری به دست بیاورید. مثلاً می‌توانید برای افراد خارجی یا برای ایرانیانی که به کشورهای خارجی مهاجرت کردند کارت ویزیت، بروشور، کاتالوگ و… طراحی کنید یا متون آن‌ها را از فارسی به زبان دیگر یا برعکس ترجمه کنید و به‌جای درآمد ریالی، درآمد دلاری دریافت کنید. البته جزئیات میزان درآمد شغل فریلنسری را می‌توانید در مطلب درآمد فریلنسری چقدر است؟ مطالعه کنید.

۵) تدریس آنلاین

اگر قدرت تدریس‌ دانشی را که در دانشگاه آموخته‌اید در خودتان حس می‌کنید، یا آنکه به‌راحتی توانایی انتقال تجربیات خودتان را دارید، به کمک ابزارهایی مانند یوتیوب، سایت شخصی خودتان یا سایر روش‌های آنلاین به‌راحتی می‌توانید تدریس آنلاین را شروع کنید. شما حتی می‌توانید پکیج‌های آموزشی از رشته‌ای که در دانشگاه آموختید یا مهار‌ت‌‌های خودتان که در نزد یک استاد یاد گرفته‌اید، به‌صورت ویدئویی یا صوتی تهیه کنید و در شبکه‌های اجتماعی خودتان مثل اینستاگرام و تلگرام برای فروش قرار دهید. مطمئناً با افزایش فالوئر و تعداد بازدیدکنندگان آن سایت یا شبکۀ اجتماعی، می‌توانید به درآمد دلاری برسید.

۶) خرید و فروش ارز دیجیتالی

خرید و فروش ارز دیجیتالی، یکی از شغل های با درامد دلاری

یکی از روش‌هایی که امروزه در خیلی از جوامع دنیا مرسوم شده، خرید و فروش انواع ارزهای دیجیتالی است. اگر در این حوزه مهارت و تخصص کافی داشته باشید، با خرید و نگهداری یک ارز دیجیتال و فروش به‌موقع آن به‌راحتی می‌توانید کسب درآمد دلاری را تجربه کنید. ولی در‌صورتی‌که در این حوزه اطلاعات کافی نداشته باشید، قبل از ورود به انواع مباحث ارزهای دیجیتالی بهتر است در این زمینه اطلاعات کافی به دست بیاورید تا دچار خرید و فروش احساسی یک ارز دیجیتالی نشوید.

البته حتماً به خاطر بسپرید که خرید و فروش احساسی ارز دیجیتال با ضرر بیشتر و پرریسک‌تری از خرید و فروش منطقی همان ارز دیجیتال در همان بازه زمانی همراه است. شما باید علاوه بر توانایی تابلوخوانی، بر سایر عوامل مؤثر بر قیمت یک ارز آگاهی داشته باشید تا بیشترین سود را به دست بیاورید.

۷) بازار فارکس

بازار فارکس درواقع بازار ارز خارجی محسوب می‌شود؛ این بازار بزرگ‌ترین و نقدینه‌ترین بازار مالی جهان به شمار می‌رود. در این بازار ارزهای مختلف با یکدیگر مبادله می‌شوند. به عبارت ساده‌تر، فارکس جایی است که می‌توانید یک ارز را بخرید و ارز دیگری را بفروشید. پس اگر با اصول خرید و فروش ارز در این بازار آشنایی کافی داشته باشید، می‌توانید به‌راحتی از آن درآمد دلاری به دست بیاورید.

شاید برایتان سؤال باشد که چرا بازار فارکس جذاب است؟

  • دسترسی آسان: برخلاف برخی بازارهای مالی دیگر، ورود به فارکس نسبتاً آسان است. شما با داشتن یک حساب کاربری در یک بروکر معتبر، به‌راحتی می‌توانید معاملات خودتان را شروع کنید.
  • بازار ۲۴ساعته: فارکس یک بازار جهانی است و به‌صورت ۲۴ ساعته در ۵ روز هفته باز است. این حالت به شما اجازه می‌دهد در هر زمان از روز یا شب که تمایل داشتید، یک ارز را به‌راحتی معامله کنید.
  • نوسانات بالا: نوسانات قیمتی این بازار به‌شدت بالاست و در‌صورتی‌که کارکردن با آن را بلد نباشید، به‌شدت متضرر می‌شوید.
  • کسب درآمد دلاری: ازآنجاکه اکثر جفت ارزها با دلار آمریکا مرتبط هستند، معاملات در فارکس معمولاً به‌صورت دلاری انجام می‌شود. این مسئله باعث می‌شود که فارکس ابزاری جذاب برای کسب درآمد دلاری باشد.

۸) جذب توریسم از سایر کشورها

شاید با شنیدن راهکارهای گفته‌شده از درآمد دلاری صرف‌نظر کرده‌اید و با خودتان می‌‌گویید که من در هیچ‌کدام از این حرفه‌ها متخصص نیستم، پس باقی این مطالب برایم مفید نیست. در ادامه به شما می‌گوییم که اگر به جذب توریسم از سایر کشورها علاقه‌مند باشید، در این صورت با کمترین ارتباط بین کامپیوتر و اینترنت می‌توانید برای مناطق دیدنی و بکر ایران، از دریا و کوهستان گرفته تا دشت و کویر توریسم جذب کرده و درآمد دلاری چشمگیری را به دست بیاورید.

۹) تولید موسیقی

اگر به موسیقی علاقه‌مند هستید و در این حرفه تخصص کافی دارید، می‌توانید در کشورهای خارجی ترک‌های موسیقی خود (صوت، صدا یا ترکیب هر دو) را منتشر کنید و از این طریق به درآمد دلاری برسید.

۱۰) تولید پادکست

تولید پادکست یکی از شغل‌های با درامد دلاری

اگر صدای شیوا و رسایی دارید و به زبان‌های خارجی تسلط کافی دارید، می‌توانید در ایران پادکست‌هایی را تهیه کنید و آن‌ها را به فروش برسانید و از این طریق درآمد دلاری کسب کنید.

۱۱) مترجمی حضوری

اگر توانایی خوبی در ترجمۀ یک یا چند زبان خارجی دارید، به‌راحتی می‌توانید در شرکت‌هایی که به مترجم حضوری نیاز دارند استخدام شوید و به‌جای درآمد ریالی، از آن شرکت‌ها درآمد دلاری به دست بیاورید.

بهترین شغل با درآمد دلاری برای نوجوانان

شاید به‌عنوان یک نوجوان برایتان جای سؤال باشد که بهترین شغل‌های با درآمد دلاری برای یک نوجوان بدون تخصص و مهارت کدام شغل‌ها هستند؟ به خاطر بسپارید که کسب درآمد دلاری از اینترنت با وقت‌گذرانی در اینترنت کاملاً متفاوت است؛ برای کسب درآمد از اینترنت باید در یک مهارت تخصص کافی داشته باشید. در غیر این صورت نمی‌توانید در آن کار موفق باشید؛ پس اگر در حرفۀ مورد علاقه‌تان تخصص کافی ندارید، ابتدا زمانی را برای متخصص‌شدن در نظر بگیرید. از مهم‌ترین مشاغلی که نوجوانان برای ایام فراغت می‌توانند از آن درآمد دلاری به دست بیاورند می‌توانیم به فریلنسری، ادمینی و… اشاره کنیم. همچنین مقاله راه‌های کسب درآمد اینترنتی برای نوجوانان به شما کمک می‌کند اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید.

  • فریلنسری: امروزه این حرفه یکی از روش‌های مهم کسب درآمد دلاری برای اکثر گروه‌های سنی در تمامی کشورهاست. از فریلنسری به‌عنوان یک طراح سایت، تولیدکنندۀ محتوا، طراحی انواع پروژه‌های گرافیکی گرفته تا مترجمی یا حسابداری پروژه‌ای و… می‌توانید با شرکت‌های خارجی که به تخصص شما نیاز دارند وارد مذاکره شوید و از این طریق درآمد دلاری به دست بیاورید.
  • ادمینی: ادمینی در تمام کشورها و در انواع شبکه‌های اجتماعی وجود دارد. از مهم‌ترین شبکه‌های اجتماعی که به ادمین نیاز دارند می‌توان به اینستاگرام و تلگرام اشاره کرد. یک ادمین براساس تخصص یا توانایی که دارد از صاحب کار پول دریافت می‌کند. از مهم‌ترین ادمین‌های اینستاگرام می‌توانیم به ادمین کل پیج، ادمین تولید محتوا، ادمین تدوینگر و ادمین پاسخ‌گویی به سؤالات مشتریان اشاره کرد. اگر در این حرفه تخصص کافی دارید، می‌توانید به‌جای کار با پیج‌های اینستاگرام ایرانی، با پیج‌های اینستاگرام افراد خارجی کار کنید و به‌جای درآمد ریالی، درآمد دلاری به دست بیاورید.

شغل‌های با درآمد دلاری در خانه

از مهم‌ترین روش‌های کسب درآمد در منزل می‌توان به مشاغلی همچون برنامه‌نویسی، طراحی انواع سایت‌ها، سئوی سایت دیگران، مشاورۀ آنلاین دربارۀ سئو و تولید محتوا، مشاورۀ آنلاین دربارۀ محصولات یک شرکت، تولید محتوای متنی یا تولید محتوای گرافیکی برای سایت‌های دیگر، تولید پادکست، ترجمۀ متون به‌صورت پروژه‌ای، تدریس آنلاین انواع مباحث دانشگاهی یا انواع مهارت‌های فنی اشاره کرد.

۱) آمازون

شاید شما هم از دوستان و نزدیکانتان شنیده باشید که شغل‌های با درآمد دلاری در سایت آمازون زیاد هستند و برایتان جای سؤال باشد که چگونه می‌توانیم از سایت آمازون کسب درآمد کنیم. از مشهورترین روش‌های کسب درآمد از سایت آمازون می‌توان به این روش‌ها اشاره کرد:

  • فروش یک کالای فیزیکی: مثل پوشاک، لوازم منزل و…؛
  • فروش یک کالای غیرفیزیکی: مثل انواع پکیج‌های آموزشی یا انواع فایل‌های صوتی تصویری و…؛
  • خرید عمده، فروش تکی: خرید ارزان یک محصول از سایتی مانند علی بابا به‌صورت عمده، و فروش تکی همان محصول در سایت آمازون؛
  • ثبت محصول اختصاصی: مثل فروش زعفران یا پسته با بسته‌بندی مخصوص خودتان؛
  • همکاری در فروش: مثل فروش محصولات سایت آمازون در سایت یا شبکه‌های اجتماعی خودتان و کسب درصدی از مبلغ فروش به‌عنوان همکاری در فروش؛
  • فروش محصولات هنری: مثل انواع نقاشی، انواع عکس، انواع کارهای چاپ‌شده و مجسمه‌های دست‌ساز و…؛
  • فروش محصولات دست‌دوم سالم: اگر یک محصول دست‌دوم سالم دارید، می‌توانید آن را در سایت آمازون برای فروش قرار دهید و از این طریق درآمد دلاری کسب کنید.
  • انتشار کتاب الکترونیکی و کسب درآمد دلاری: اگر به نوشتن علاقه‌مند هستید، به‌جای تدریس آنلاین می‌توانید از موضوع مورد علاقۀ خودتان یک کتاب الکترونیکی تهیه کنید و آن را در سایت آمازون بارگذاری کنید. از این طریق به درآمد دلاری خواهید رسید.
  • همکاری به‌‌عنوان (MTurk) Mechanical Turk: امروزه برخی کارفرمایان در سایت آمازون به‌جای استخدام یک نیروی تمام‌وقت، از نیروی کار مجازی و به‌صورت پروژه‌ای برای کارهای ساده و آسان استفاده می‌کنند. شما به‌راحتی می‌توانید کارهای ساده‌ای مانند ترجمۀ متون و پاسخ‌دادن به نظرسنجی‌ها و… را که کارفرمایان از شما انتظار دارند انجام دهید و از این طریق درآمد دلاری کسب کنید.
  • همکاری به‌عنوان Amazon Merch: شما در این روش به‌جای آنکه محصول فیزیکی یا غیرفیزیکی خودتان را به سایت آمازون بفروشید، طرح و ایده‌ای را که در ذهنتان دارید می‌فروشید. این روش برای طراحان در زمینه‌های طراحی معماری و طراحی گرافیک بیشترین کاربرد را دارد. مثلاً می‌توانید طراحی خاصی از یک زمین با ابعاد مشخصی را برای سایت آمازون ارسال کنید؛ همچنین می‌توانید طرحی را برای چاپ روی تیشرت‌های سایت آمازون و… ارسال کنید. به خاطر بسپرید از فروش انواع ایدۀ طراحی می‌توانید در سایت آمازون درآمد دلاری به دست بیاورید.

۲) نوشتن زیرنویس برای انواع فیلم‌های خارجی

اگر در ترجمه مهارت خاصی دارید و همچنین به دیدن‌‌ فیلم به زبان اصلی علاقه دارید، می‌توانید با استفاده از این مهارت درآمد دلاری به دست بیاورید. برای این کار باید تک‌تک دیالوگ‌های آن فیلم را ترجمه کنید و به کمک ابزارهای زیرنویس فیلم، تمام متن ترجمه را روی فیلم قرار دهید. حالا با انتشار این فیلم خارجی زیرنویس‌شده می‌توانید کسب درآمد دلاری داشته باشید.

۳) فعالیت در گوگل ادسنس

یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین روش‌های کسب درآمد آنلاین دلاری برای سایت‌ها و کانال‌ها، یوتیوب است. در‌صورتی‌که یک سایت شخصی دارید، با ساخت یک حساب کاربری در گوگل ادسنس به آدرس اینترنتی https://adsense.google.com و متصل‌کردن سایت خودتان به این حساب کاربری، به موتور جست‌وجوگر گوگل اجازه می‌دهید تا تبلیغاتی را در صفحات ‌سایت شما به نمایش درآورد. آنگاه به ازای هر بار نمایش تبلیغات و کلیک‌کردن سایر کاربران گوگل روی آن‌ تبلیغات، شما درآمدی دلاری از سوی گوگل دریافت می‌کنید.

به خاطر بسپرید با بهبود سئوی سایت خودتان به‌راحتی می‌توانید از این روش درآمد دلاری بیشتری به دست بیاورید.

۴) کسب درآمد دلاری از عکاسی حرفه‌ای و فروش عکس آنلاین

کسب درآمد دلاری از عکاسی حرفه‌ای و فروش عکس آنلاین یکی از شغل‌های با درامد دلاری

اگر در زمینۀ عکاسی مهارت لازم را دارید، با عکاسی‌ از طبیعت یا گرفتن عکس‌های شهری و فروششان در سایت‌هایی مانند شاتر استوک می‌توانید درآمد دلاری داشته باشید.

۵) انجام بازی‌های کامپیوتری

اگر حدود پانزده سال پیش کسی به شما می‌گفت که یکی از شغل‌های با درآمد دلاری، گیمرشدن با بازی‌های کامپیوتری است، احتمالاً این حرف او را جدی نمی‌گرفتید؛ ولی امروزه یکی از شغل‌های با درآمد دلاری را می‌توانیم گیمرشدن بدانیم.

۷) تماشای فیلم‌های تبلیغاتی

این روش کسب درآمد دلاری به تخصص خاصی نیاز ندارد. درواقع شما در ازای وقتی که برای دیدن فیلم‌های تبلیغاتی سایت‌های مختلفی همچون Swagbucks از دست می‌دهید، از آن‌ها دستمزد دلاری دریافت می‌کنید.

۸) کسب درآمد دلاری در ایران از طریق باینری آپشن

در سال‌های اخیر، این روش به یکی از روش‌های محبوب برای کسب درآمد دلاری به‌خصوص در ایران تبدیل شده است. اما آیا این روش واقعاً سودآور است؟ چه خطرهایی دارد؟ و چگونه می‌توان از آن برای کسب درآمد استفاده کرد؟

باینری آپشن نوعی سرمایه‌گذاری است که در آن شما پیش‌بینی می‌کنید که قیمت یک دارایی (مانند سهام، ارز دیجیتال، یا شاخص‌های بازار) در یک بازۀ زمانی مشخص بالا می‌رود یا پایین می‌آید. اگر پیش‌بینی شما درست باشد، سود مشخصی کسب می‌کنید و در غیر این صورت، تمام سرمایه‌تان را از دست می‌دهید. از عوامل محبوبیت این روش موارد زیر هستند:

  • کسب درآمد دلاری: با توجه به نوسانات نرخ ارز در ایران، بسیاری از افراد به دنبال راه‌هایی برای کسب درآمد دلاری هستند.
  • سادگی: نسبت به سایر روش‌های سرمایه‌گذاری، باینری آپشن ساده‌تر به نظر می‌رسد.
  • سرعت: نتیجۀ معاملات در باینری آپشن بسیار سریع مشخص می‌شود.

نکات مهم روش باینری آپشن

مهم‌ترین نکات این روش عبارت‌اند از:

  • آموزش و یادگیری؛
  • انتخاب بروکر معتبر؛
  • مدیریت ریسک؛
  • صبر و حوصله؛
  • استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال.

با آنکه باینری آپشن یک روش جذاب برای کسب درآمد دلاری است، اما فوق‌العاده پرریسک است و ممکن است کل سرمایۀ خودتان را در این راه از دست بدهید؛ پس حتماً با آگاهی کامل این حرفه را شروع کنید.

کلام آخر

برای دستیابی به درآمد دلاری در تمام حرفه‌های مذکور شما باید علاوه بر علاقه‌مندی و داشتن مهارت در آن حرفه، تا حدود زیادی زبان انگلیسی را بلد باشید تا بتوانید به‌راحتی با کارفرمایان خارجی ارتباط مؤثر برقرار کنید. در غیر این صورت هرگز موفق به کسب درآمد دلاری خاصی از این روش‌ها نمی‌شوید.

علاوه بر روش‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، می‌توانید از طریق اپلیکیشن لوکاس نیز در ایران کسب درآمد کنید و جوایز متنوعی مانند PS5 و خودروی KMC J5 ببرید.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

مطالب محبوب سایت
فهرست